Commercieel wateronthardersysteem Ionenuitwisseling

Commercieel wateronthardersysteem Ionenuitwisseling

Commercieel

Het onthardingsproces

Terwijl hard water door de hars (de verzachtende media) stroomt, vangt het opgeloste minerale ionen zoals calcium-, magnesium-, ijzer- en mangaanionen op. Kort voordat de hars zijn werking verliest, regenereert de oplossing in de pekelbak deze.

Niet-corroderende tanks

De tanks zijn gemaakt van een duurzame glasvezel die ongevoelig is voor barsten onder stress, corrosie en elektrolyse. Bovendien zijn ze uit één stuk gemaakt zonder naden of naden.

 

het pekelsysteem

De polyethyleen pekelbak kan tot 15 voet van de ontharder worden geplaatst en bevat voldoende zout voor meer dan 5 regeneraties voordat het opnieuw moet worden gevuld. De automatische navulregeling wordt ondersteund door een veiligheidsvlotterafsluiter zodat deze niet overloopt. De juiste hoeveelheid pekel wordt automatisch gemeten met de pekelklep.

Regeneratie-opties

Programmatimer: met een schakelaar voor twaalf dagen kunt u de tijd van de dag en de frequentie selecteren waarop deze zal regenereren. De schakelaar start automatisch, doorloopt de regeneratiecyclus en plaatst het apparaat weer online voor onderhoud.

Voordelen van waterontharder:

  • Zorgt voor een continue aanvoer van zacht water voor uw hele huis
  • Vermindert zeepresten op haar en huid
  • Laat kleding helderder en zacht aanvoelen
  • Maakt huishoudelijk schoonmaken eenvoudiger en goedkoper
  • Voorkomt hard watervlekken op glaswerk, borden en bestek
  • Vermindert zeepresten en kalkaanslag op kranen, wastafels en baden
  • Verlaagt de kosten voor waterverwarming
  • Verlengt de levensduur van apparaten die water gebruiken

van waterontharder

Wat doen waterontharders?

Industriële waterontharders zijn specifieke ionenwisselaars die zijn ontworpen om positief geladen ionen te verwijderen.

Ontharders verwijderen voornamelijk calcium- (Ca2 +) en magnesium- (Mg2 +) ionen. Calcium en magnesium worden vaak “hardheidsmineralen” genoemd. Ontharders worden soms zelfs toegepast om ijzer te verwijderen.
De onthardingsapparaten kunnen maximaal vijf milligram per liter (5 mg / L) opgelost ijzer verwijderen en kunnen automatisch, semi-automatisch of handmatig werken. Elk type wordt beoordeeld op de hoeveelheid hardheid die het kan verwijderen voordat regeneratie noodzakelijk is. Commerciële waterontharders verzamelen hardheidsmineralen in de conditioneringstank en spoelen ze af en toe weg om af te tappen.

Wanneer een ionenwisselaar wordt toegepast voor waterontharding, zal deze de calcium- en magnesiumionen in het water vervangen door andere ionen, bijvoorbeeld natrium of kalium. De ionenwisselaarionen worden aan het ionenwisselaarreservoir toegevoegd als natrium- en kaliumzouten (NaCl en KCl).

Leave a Reply